Održana Skupština Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva

P1050945

U subotu, 7. ožujka 2020. godine u dvorani Margarita Paraica u sjedištu HKLD-a u Zagrebu, održana je Izvještajna skupština Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva za 2019. godinu

Susret članova Društva započeo je misnim slavljem u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu koje je predvodio duhovnik HKLD-a prof. dr. sc. don Ivan Bodrožić uz koncelebraciju duhovnika podružnice HKLD-a Split don Stipana Šurlina i duhovnika podružnice Branimir Richter Zagreb doc. dr. sc. fra Draženka Tomića. Misno su slavlje liturgijskom glazbom uveličali članovi Oratorijskog zbora Cantores sancti Marci u pratnji orguljaša prof. Pavla Mašića.

Radni dio Skupštine započeo je imenovanjem Radnog predsjedništva Skupštine u kojemu su uz predsjednik HKLD-a doc. dr. sc. Roka Čivljaka izabrani još i prof. dr. sc. Ivica Grković, prvi dopredsjednik HKLD-a i predsjednik podružnice Split, prof. dr. sc. Danica Galešić-Ljubanović, predsjednica podružnice Branimir Richter Zagreb, dr. Anamarija Čondor, izaslanica podružnice Osijek te dr. Ivan Pavao Gradiški, tajnik HKLD-a. Za zapisničare su izabrani dr. Andrija Miculinić i dr. Ružica Pavić-Kevrić, a za ovjerovitelje zapisnika mag. pharm. Mirjana Vrsalović i prim. dr. sc. Zita Potočki Blažić.

Zbog odsutnosti bivše predsjednice Društva, njeno izvješće o radu Društva za 2019. godinu pročitao je tajnik dr. Ivan Pavao Gradiški koji je podnio i izvješće tajnika Društva. Potom su uslijedila izvješća rizničara dr. Miroslava Bojića, predsjednika Nadzornog odbora prim. dr. Ivana Barišića i predsjednice Suda časti prim. dr. sc. Ružice Šmalcelj. Izvješće Sekcije farmaceuta i medicinskih biokemičara HKLD-a podnijela je predsjednica Sekcije mag. pharm. Jasna Ćurić, Sekcije doktora dentalne medicine HKLD-a njen predsjednik dr. Žarko Udiljak, a Sekcije mladih predsjednik Ivan Novak, student; zbog odsutnosti predstavnika izostala su izvješća Sekcije za izdavaštvo i Sekcije za odgoj i obrazovanje.

Potom su uslijedila izvješća nazočnih izaslanika podružnica HKLD-a: dr. Mirka Petroševića (podružnica Đakovo), dr. Žarka Udiljka (podružnica Imotski), dr. Snježane Šlat (podružnica Karlovac), dr. Davorke Rosić (podružnica Lipik-Pakrac-Daruvar), dr. Marije Umiljanović (podružnica Našice), dr. Joze Mihaljevića (podružnica Nova Gradiška), dr. Anamarije Čondor (podružnica Osijek), dr. Hrvoja Bogadija (podružnica Požega), dr. Ivana Krajinovića (podružnica Slavonski Brod), prof. dr. sc. Ivice Grkovića (podružnica Split), dr. Željka Perkovića (podružnica Šibenik), dr. Vlatka Grkovića (podružnica Zadar) te prof. dr. sc. Danice Galešić-Ljubanović ispred podružnice „Branimir Richter“ Zagreb.

Sva su izvješća prihvaćena nakon konstruktivne rasprave u kojoj je naglašena važnost podizanja aktivnosti u podružnicama, bolje međusobne suradnje između podružnica, osobito posredstvom regionalnih koordinatora preko kojih se može unaprijediti i komunikacija i koordinacija budućih aktivnosti s Upravnim odborom Društva. Istaknuta je važnost usklađivanja rada podružnica, sekcija i drugih tijela Društva sa Statutom HKLD-a koji je osnovni dokument Društva koji definira pravni okvir našega djelovanja.

Prihvaćen je i plan i program rada Društva za 2020. godinu u kojemu je uz dosadašnje uobičajene aktivnosti predloženo ostvariti bolju suradnju između HKLD-a i Hrvatske biskupske konferencije, a na lokalnoj razini između podružnica HKLD-a i mjesnih ordinarija i župnika. U brojnim podružnicama HKLD-a postoji veliki potencijal zdravstvenih djelatnika koji su priznati stručnjaci iz svoga područja rada, a uz to i aktivni i zauzeti vjernici koji svojim angažmanom mogu pridonijeti razvoju i boljitku našega društva. Predloženo je da Društvo organizira skup na kojemu bi se okupili svi duhovnici podružnica uz brojne bolničke kapelane koji diljem Hrvatske sudjeluju u pastoralu zdravstvenih djelatnika i bolesnika kako bi se unaprijedila pastoralna skrb ne samo za naše članove već i za sve druge zdravstvene djelatnike, ali i naše bolesnike.

Susret je završio druženjem članova Društva u srdačnoj atmosferi u kojoj smo zaključili da je Skupština bila uspješna i kontruktivna te dala dobre temelje za nastavak vrijednih aktivnosti u našem Društvu.

Doc. dr. sc. Rok Čivljak, dr. med.
predsjednik HKLD-a

HKLD 1

HKLD skupština 2020 2

HKLD 2

HKLD 3

HKLD skupština 2020 4

HKLD skupština 2020 5

HKLD skupština 2020 6

 

HKLD skupština 2020 1

hkld 07 03 2020 2

hkld 07 03 2020 3

hkld 07 03 2020 5

hkld 07 03 2020 1

hkld 07 03 2020 4

hkld 07 03 2020 6

HKLD skupština 2020 3

P1060018